ReAttach

ReAttach is een sociaal-cognitieve hersentraining die mensen helpt om op een actieve manier aan de slag te gaan met problemen die ze ervaren. De methode is ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus (2010) en wordt toegepast bij zowel kinderen als volwassenen die bijvoorbeeld gevoelens van onmacht ervaren, somberheid, psychische problemen, prikkelverwerkingsproblemen of last hebben van (faal)angst.
Het is een vriendelijke en toegankelijke methode die bewezen effectief is. ReAttach heeft in 2015 de International Award of Clinical Neuropsychiatry gewonnen.

• In het begin van elke afspraak wordt er besproken wat het doel is voor de ReAttach. Vanuit mijn werk als ergotherapeut zal dit een doel zijn op het gebied van het handelen, een praktisch aspect van het dagelijks leven, waar iemand op een andere manier mee om wil gaan.

• ReAttach is een milde en bewezen effectieve therapie. Door middel van het ‘trommelen’ op de handen, in combinatie met denk en zoekopdrachten wordt er gewerkt aan beperkende overtuigingen, waardoor er weer ruimte ontstaat voor mogelijkheden. Het is hierbij niet nodig om uitgebreid over het probleem te praten of te onderzoeken waar het vandaan komt.

Voor meer informatie kunt u kijken bij ReAttach Nederland.

Voor  therapeuten kunt u het register met ReAttach therapeuten bekijken.

Mailen of bellen bij vragen of interesse is natuurlijk mogelijk, ingrid@meerbalansinwaterland.nl, 06-14958334

Artikelen over ReAttach

Een artikel over het effect van ReAttach in de afname van angstklachten bij jong volwassene.

Een artikel over het effect van ReAttach bij het reguleren van emoties bij angst en stressklachten bij jong volwassenen mei 2018.

Hieronder een aantal filmpjes over ReAttach, gemaakt door Corry Heesterbeek, één van de ReAttach opleiders.